Snelfietsroute tussen Belfeld en Reuver

Snelfietsroute Belfeld Reuver
Nieuws - vrijdag 27 januari 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

In het onderzoek naar ontbrekende fysieke schakels in een aantrekkelijke fietsroute langs de Maas is een aanpassing voorzien op de weg tussen Belfeld en Reuver. Gemeente Beesel en Venlo werken samen aan de voorbereiding van een innovatieve snelfietsroute.

Snelfietsroute

Met de fietsroute tussen Belfeld en Reuver wordt een combinatie gezocht tussen een recreatief fietspad en de provinciale snelfietsroute Venlo-Roermond-Sittard (VeRoSi). Het weggedeelte bevindt zich parallel aan de Rijksweg Zuid tussen rotonde Reuver en rotonde Belfeld aan de Maaszijde van de weg. Er wordt een tweerichtingsfietspad gerealiseerd van 3,5 meter breed, voorzien van openbare verlichting.

Innovatief fietspad

De provincie Limburg levert als subsidieverstrekker een voorname bijdrage aan het project en stuurt op een innovatieve en duurzame realisatie. De provincie Limburg zet al jaren in op meer fietsgebruik en investeert in betere en veiligere fietspaden om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen én omdat het gezonder is.

Asfaltonderhoud

Om het fietspad te kunnen realiseren zal binnen de bebouwde kom in Belfeld de hoofdrijbaan aangepast worden om ruimte te creëren. Verder zal aan de Rijksweg Zuid ook de asfaltverharding gedeeltelijk vervangen worden.

Samenwerking levert het beste resultaat

De gemeente Venlo en Beesel hebben een bouwteamsamenwerking opgestart met Kragten en BLM Wegenbouw. Het ingenieursbureau en de aannemer zijn geselecteerd op kwaliteit van samenwerken in plaats van alleen te werken tegen de laagste prijs. Partijen kunnen op deze wijze laten zien dat oprecht samenwerken loont.

BLM Wegenbouw is verantwoordelijk voor de communicatie met de omgeving. De contactpersoon is dhr. Christian Reuls bereikbaar via e-mailadres: c.reuls@blmwegenbouw.nl

Geplande wegwerkzaamheden

Op dit moment is het projectteam bezig met het ontwerp van het nieuwe snelfietspad. Het projectteam is van plan om in het tweede kwartaal van 2023 te starten met de werkzaamheden. De totale uitvoeringsduur neemt ongeveer zes maanden in beslag.

Nieuwsgierig geworden?

Bij het vervangen van de onderdoorgang van de Schelkensbeek aan de Rijksweg Zuid is een klein gedeelte van het snelfietspad al aangelegd. Deze situatie geeft een goed beeld van het eindresultaat: een snelfietsroute tussen Belfeld en Reuver.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 27 januari 2023 om 11:45 op Nu Venlo