Speeltuin floriadeterrein feestelijk geopend

Wethouder Erwin Boom opent speeltuin Floriadeterrein
Nieuws - woensdag 22 mei 2024
Tekst
Foto

Op woensdag 22 mei is de langgekoesterde speeltuin op het voormalige Floriadeterrein geopend door wethouder Erwin Boom samen met de Venlose Roos Geelen (13). In 2021 schetste Roos haar droomontwerp van de ideale speeltuin zoals zij het voor ogen had en deze is nu gerealiseerd.

“Mijn droomspeeltuin is nu werkelijkheid. Met jullie steun, vertrouwen en hulp is het nu ónze droomspeeltuin. Hopelijk tot snel in de speeltuin”, aldus Roos. In 2021 levert destijds 10-jarige Roos het winnende ontwerp aan voor een speeltuin op het Floriadeterrein. De avontuurlijke speeltuin biedt generaties van kinderen een plek om heerlijk te spelen.  Om de opening te vieren zijn leerlingen van de Titus Brandsma basisschool de nieuwe speeltuin komen testen. 

Win-winsituatie

De speeltuin geeft invulling aan een breed gedragen burgerinitiatief voor een openbare speeltuin op de Campus. Het idee van de speeltuin heeft veel maatschappelijke en politieke sympathie ontvangen. “Een speeltuin op deze locatie is passend binnen de doelen van de gemeente én de verbinding met de Brightlands campus: gezondheid, meer bewegen, meer in de natuur zijn, actieve deelname door jeugd en jongeren, zelfwerkzaamheid en co-creatie. Het is dus een win-winsituatie voor iedereen”, zegt wethouder Erwin Boom. “We hebben Roos betrokken bij de uiteindelijke keuze van het ontwerp van de speeltuin die we vandaag feestelijk openen”.  

Planning

De aanplant van bomen bij de speeltuin gebeurt in het najaar van 2024, het plantseizoen voor bomen. Deze bomen kunnen voor de kinderen en ouders in de zomer als schaduwplek werken. 

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats van de Brightlands campus en van daaruit is het slechts 3 minuten wandelen.

Bovenaanzicht van het voormalige Floriadeterrein waarbij de plek waar de speeltuin komt is gemarkeerd met rood.
Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 22 mei 2024 om 15:02 op Nu Venlo