Start aanleg drie kunstgrasvelden voetbalclubs

Geschoren grasveld bij Sportclub Irene in Tegelen
Nieuws - dinsdag 15 november 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten
Komende periode wordt de wens van drie voetbalclubs in Venlo gerealiseerd: de aanleg van een kunstgrasveld. Het gaat om de voetbalvelden voor de voetbalclubs Irene, IVO Velden en SV Blerick.  

Sportclub Irene is als eerste aan de beurt. Afgelopen vrijdag is gestart met het aanleggen van het eerste kunstgrasveld. Op sportpark Bakenbos in Tegelen is gestart met het ombouwen van het hoofdveld. Het gras is weg gehaald en is klaar voor de aanleg van het kunstgrasveld.

Planning

Over twee weken wordt met de aanleg van het kunstgrasveld gestart met de eerste werkzaamheden bij voetbalclub IVO in Velden en weer twee weken daarna wordt er begonnen bij SV Blerick. Als alles volgens planning verloopt en het weer goed blijft, zijn alle velden uiterlijk 1 maart klaar voor gebruik. Bij Sportclub Irene is het streven om nog dit jaar het kunstgrasveld op te leveren, zodat de club begin 2023 hier gebruik van kan gaan maken.

Meer mogelijkheden

Met de realisatie van deze drie kunstgrasvelden zijn de drie sportparken voor meer zaken te gebruiken. Verder hebben de voetbalverenigingen meer mogelijkheden om te trainen en wedstrijden te spelen in de winterperiode.

Met de aanleg van de kunstgrasvelden wordt verdere invulling gegeven aan de ambities die gemeente Venlo heeft vastgelegd in de Venlo.fit Sportaccommodatievisie.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 15 november 2022 om 16:50 op Nu Venlo