Start campagne "Leef Laeve: Op leeftijd fijn en zelfstandig wonen"

Foto van twee senioren
Nieuws - woensdag 3 mei 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo is de campagne "Leef Laeve: Op leeftijd fijn en zelfstandig wonen" gestart om te onderzoeken hoe ouderen fijn kunnen blijven wonen op een manier die hun zelfstandigheid zo lang mogelijk ondersteunt.

De campagne loopt enkele jaren en is bedoeld om inwoners aan het denken te zetten over hun eigen woon- en zorgtoekomst. Daarnaast worden inwoners tijdens de campagne geïnformeerd over mogelijkheden die helpen om hun woonsituatie en hun gezondheid zo lang mogelijk goed te houden. Zo kunnen mensen zonder zorgen nog jaren genieten van het “leeve laeve”.

Doel van de campagne

De campagne gaat van start met een enquête. Een aantal  senioren in Venlo tussen de 55 jaar en 80 jaar krijgt in mei 2023 een brief met een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen. Met de resultaten van dit onderzoek wordt er verder vorm en inhoud aan de campagne gegeven. Op basis van de antwoorden op de vragenlijst, krijgen senioren (als ze willen) ondersteuning, handige passende tips, informatie of gesprekken aangeboden die hen verder helpen om fijn, veilig en zelfstandig te wonen.

Fijn en veilig wonen betekent voor sommigen dat slechts enkele aanpassingen in hun bestaande woning nodig zijn. En andere oudere kiest voor het woonplezier door bijvoorbeeld te verhuizen naar een kleinere of beter passende woning. Er zijn dus veel mogelijkheden. Venlo gaat de senioren ondersteunen in het zichtbaar en mogelijk maken van deze keuzes.

Verhuisvouchers

Sinds 1 januari 2023 zijn we al gestart met het ondersteunen van onze oudere inwoners die willen verhuizen. Zij kunnen een verhuisvoucher aanvragen als ze ouder zijn dan 65 jaar en van een eengezinswoning (huur en koop) naar een levensloopbestendig appartement verhuizen. Meer informatie hierover vindt u op https://www.venlo.nl/verhuisvoucher.

De komende tijd gaat u zeker meer zien en horen van de campagne “Leef Laeve: Op leeftijd fijn en zelfstandig wonen”. Heeft u hierover nu al vragen? Dan kunt u via de mail contact opnemen met Ivo Hegge, beleidsadviseur bij gemeente Venlo, via i.hegge@venlo.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 3 mei 2023 om 11:15 op Nu Venlo