Start werkzaamheden appèlplaats kazerneterrein Blerick

Bord waarop staat dat parkeren op de appèlplaats vanaf maandag 28 augustus niet meer mogelijk is
Nieuws - vrijdag 18 augustus 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op de appèlplaats op het voormalige kazerneterrein in Blerick start het bouwteam maandag 28 augustus met archeologisch en explosieven onderzoek. Dat is nodig vóór het terrein bouw- en woonrijp kan worden gemaakt. Er is al vaker onderzoek gedaan, maar de appèlplaats is nog niet grondig onderzocht.

Planning van de werkzaamheden

  • Rond vrijdag 25 augustus worden hekken om de appèlplaats gezet.
  • Vanaf maandag 28 augustus wordt verharding van de appèlplaats verwijderd en worden bomen en ander straatmeubilair weggehaald om ruimte te maken voor onderzoekswerkzaamheden.
  • Vanaf maandag 18 september wordt door gespecialiseerde bedrijven BAAC en ECG onderzoek gedaan naar niet gesprongen explosieven en vindt er archeologisch onderzoek plaats.
  • De einddatum van de werkzaamheden is nog onbekend, omdat onduidelijk is wat er precies wordt aangetroffen.

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur. Het kan zijn dat omwonenden enige hinder van deze werkzaamheden ondervinden. Vanwege deze werkzaamheden is het vanaf maandag 28 augustus ook niet meer mogelijk om voertuigen op de appèlplaats te parkeren.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met omgevingsmanager Irmy Bran via kazernekwartier@venlo.nl. Zij is het aanspreekpunt voor de ontwikkelingen op het voormalige kazerneterrein. Voor meer informatie over het project kunt u ook kijken op www.kazernekwartier.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 18 augustus 2023 om 11:26 op Nu Venlo