STOPtober

Rookvrije Generatie
Nieuws - vrijdag 7 oktober 2022
Tekst
Video
Leesduur 2 minuten

De maand oktober staat ook dit jaar in het teken van STOPtober. Velen grijpen deze maand aan om te stoppen met roken. Ook dit jaar zijn er weer landelijke ambassadeurs die zich hiervoor inzetten: zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Daarnaast is er ook een handige gratis Stoptober App. Deze app helpt u met het stoppen met roken. Download hem en wie weet is dit precies de hulp die u nodig heeft om echt te stoppen. Bezoek ook de website stoptober.tv. Hier vindt u handige tools, workshops en coaching-sessies die u kunnen helpen.

Luister ook naar de STOPcast met Esther Croes, epidemioloog van Stopcast, daar steek je wat van op (anchor.fm). In deze podcast komen diverse ervaringsdeskundigen aan het woord, maar ook wordt gesproken met  de ambassadeurs over de uitdagingen van het stoppen met roken. In alle afleveringen komen waardevolle feiten, tips, weetjes en anekdotes aan bod.

Gemeente Venlo en de Rookvrije Generatie

Gemeente Venlo zet zich al heel wat jaren in voor de Rookvrije Generatie. Dit doet ze samen met allerlei partijen zoals de zeven Noord-Limburgse gemeentes, GGD Limburg-Noord, VieCuri, Vincent van Gogh en Cohesie. Samen werken we aan een rookvrije wereld. Dat doen we door steeds meer plekken in Venlo echt rookvrij te maken, zoals sportvelden, speeltuinen en schoolpleinen. We hebben één doel en de gezamenlijke slogan vat die perfect samen: “De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan!”.  

Meer informatie vindt u op https://stoptober.nl/.

STOPtober 2022

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 7 oktober 2022 om 14:42 op Nu Venlo