Student voor een dag: Gouverneur Emile Roemer bezoekt Venlo

Decoratief
Nieuws - vrijdag 9 juni 2023
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Op donderdag 8 juni bracht de gouverneur van Limburg Emile Roemer een bezoek aan de gemeente Venlo. De gouverneur heeft door de ogen van een (internationale) student nader kennisgemaakt met Venlo.

Bezoek aan Fontys en University college Venlo

Na een bezoek aan burgemeester Scholten in het stadskantoor ging hij per schoolbus naar de campussen van Fontys en Universiteit Maastricht. De gouverneur en het college maakten een toets en studenten gaven uitleg over een project dat voor een groot internationaal bedrijf in Venlo is uitgevoerd. De studentenvereniging DaVinci presenteerde zich aan de gouverneur en hij sprak met internationale studenten over hun ervaringen in het onderwijs en de stad Venlo.

Dat Venlo dé studentenstad van Noord-Limburg is én moet blijven, is door allen nog maar eens bevestigd.

Gesprek met college en Raad

De gouverneur ging tijdens het diner in Foodhall Mout met het college in gesprek over  de gemeente Venlo. Thema’s als positieve gezondheid en de Gezondste Regio, wonen, werkgelegenheid, Venlo als (internationale) studentenstad, veiligheid en het tegengaan van ondermijnende criminaliteit, het versterken van economische structuur, energietransitie en waterstof en grensoverschrijdende samenwerking kwamen aan bod. In de bibliotheek volgde een afsluitend gesprek met de fractievoorzitters van de gemeenteraad.  

“We hebben een bezoek voorbereid waarbij we de gouverneur op een laagdrempelige manier laten zien hoe leuk en veelzijdig Venlo is; hoe het voelt om (internationale) student in Venlo te zijn en wat nodig is om de kracht van Venlo te behouden en te versterken voor de toekomst,” vertelt burgemeester Scholten. In onze ogen een geslaagd werkbezoek.

 

Decoratief
Decoratief
Decoratief
Decoratief
Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 9 juni 2023 om 12:39 op Nu Venlo