Subsidieregel voor versterken winkelgebieden verlengd

De jodenstraat in Venlo
Nieuws - maandag 17 juni 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Sinds 1 mei 2021 worden ondernemers en vastgoedeigenaren door middel van subsidie gestimuleerd om te investeren in hun pand en/of onderneming. De investering dient bij te dragen aan het aantrekkelijker en economisch sterker maken van het winkelgebied in het centrum van Venlo, Blerick of Tegelen.

In de afgelopen periode is de bestaande subsidieregeling geëvalueerd en inmiddels heeft het college van B&W besloten om deze te verlengen en op onderdelen te wijzingen. De belangrijkste wijzigingen houden verband met nieuwe beleidskaders. Daarnaast is er onder voorwaarden nu ook subsidie beschikbaar voor realisatie van wonen boven winkels. De aangepaste subsidieregeling is in samenspraak met belangenvertegenwoordigers tot stand gekomen. 

De gemeente Venlo heeft het beschikbare budget in deze subsidieregeling verhoogd, waardoor er op dit moment €500.000 subsidie beschikbaar is. 

Wethouder Boom geeft aan: “We zijn tevreden over de resultaten tot nu toe. In de afgelopen 3 jaar zijn ruim 40 subsidieaanvragen toegekend uit deze regeling. Deze aanvragen hebben geleid tot een totale investering in de ondernemingen en panden van ongeveer 3,5 miljoen euro. Daarvan is ongeveer 1 miljoen aan subsidie en 2,5 miljoen euro door ondernemers en pandeigenaren geïnvesteerd”. 

Voor meer informatie en subsidievoorwaarden kunt u terecht op www.venlo.nl/transformatiefonds.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 17 juni 2024 om 12:51 op Nu Venlo