Taalbrug Junior neemt deel aan Gezonde School van de Toekomst

Decoratief
Nieuws - vrijdag 10 maart 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

De kinderen van Taalbrug Junior in Venlo hebben vorige week en deze week mogen proeven van De Gezonde School van de Toekomst. Twee weken lang genieten ze van een lekkere, gezonde lunch en verschillende beweegactiviteiten tijdens de middagpauze.

De school wil op deze manier investeren in preventie en gelijke kansen voor alle kinderen van de Taalbrug. De Gezonde School van de Toekomst levert een bijdrage aan het doorbreken van gezondheids- en -sociaal maatschappelijke achterstanden. 

Begeleiding tijdens lunch en beweegactiviteiten

Kinderen worden tijdens de lunch en de beweegactiviteiten begeleid door medewerkers van de Taalbrug, pedagogisch medewerkers van Brood en Spelen, medewerkers van Venlo.fit & Iedereen kan Sporten en stagiaires van Sportkunde. Ook hebben ouders van de leerlingen van de Taalbrug Junior meegeholpen en mee kunnen kijken wat ‘De Gezonde School van de Toekomst’ voor hun kinderen betekent. 

Bereiding lunch

De lunch wordt verzorgd door de medewerkers van Rendiz, waarbij er gebruik wordt gemaakt van regionale producten. De leerlingen lunchen gezellig samen in de klas en kletsen over de lunch en de verschillende producten, waardoor er een echt keukentafelgesprek in de klassen van Taalbrug ontstaat. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met alle dieetwensen en allergieën. 

Taalbrug Junior in Venlo is de eerste school voor speciaal onderwijs die het gedachtegoed van de Gezonde (speciaal onderwijs) School van de Toekomst omarmt. 

Decoratief
Decoratief
Decoratief
Decoratief

 

 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 10 maart 2023 om 11:09 op Nu Venlo