Tijdelijk cameratoezicht station Blerick

beveiligingscamera's
Nieuws - woensdag 15 mei 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

De gemeente werkt aan een veilig Venlo. ‘Aanpakken’ vormt daarbij de basis voor het optreden tegen criminaliteit en overlast. Cameratoezicht is één van de middelen die we succesvol inzetten.

Op en rondom het station van Blerick is gebleken dat inwoners een onveilig gevoel ervaren. Ook is vastgesteld dat er een toename is van strafbare feiten en incidenten rondom het station van Blerick. Daarom wordt op 15 mei voor een periode van 3 maanden een camera geplaatst op de Kazernestraat. Na drie maanden vindt een evaluatie plaats om te kijken of de inzet verlengd moet worden.

De inzet van cameratoezicht heeft in verschillende wijken van de gemeente Venlo positief effect bewezen. Cameratoezicht heeft een preventieve werking en is ondersteunend in het opnemen van veelvoorkomende criminaliteit. Zoals bijvoorbeeld drugsoverlast, fietsendiefstallen en vernielingen. We nemen de klachten zeer serieus; Met gericht cameratoezicht hebben we oog voor het veiligheidsgevoel van de wijkbewoners en bezoekers van het station in Blerick.

Venlo maakt al sinds 2000 gebruik van cameratoezicht. De camera’s zijn vaak een extra hulpmiddel voor handhavers. De kans om een tijdens een verstoring van de openbare orde sneller te reageren of bewijzen te verzamelen wordt hierdoor vergroot. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 15 mei 2024 om 10:37 op Nu Venlo