Tijdelijk Noodfonds Energie heropent in januari

Decoratief
Nieuws - donderdag 4 januari 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

Mensen die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen ook in 2024 gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds wordt beheerd door de Rijksoverheid en energiemaatschappijen. De Rijksoverheid verwacht dat aanvragen mogelijk is in januari 2024.

Hoe komt u in aanmerking?

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum. De bedragen zijn inclusief 8 procent vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Het huishouden heeft zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is hoger dan 8 tot 10 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen. Welk percentage geldt, is afhankelijk van de hoogte van het inkomen in uw huishouden.

Als u voldoet aan bovenstaande voorwaarden, dan betaalt het noodfonds het deel van uw maandelijkse energierekening. Een huishouden kan een bijdrage aanvragen voor zes maanden. De exacte voorwaarden worden in januari 2024 door de Rijksoverheid bekendgemaakt. 

Aanvragen 

U kunt het Noodfonds Energie aanvragen via de Rijksoverheid. De Rijksoverheid verwacht dat aanvragen mogelijk is in januari 2024. Op de website van het Noodfonds kunt u zich alvast aanmelden om direct op de hoogte gesteld te worden zodra het Noodfonds opengaat.

Energie besparen

Het is belangrijk om energie te besparen. Er zijn bij gemeente Venlo verschillende mogelijkheden om uw woning duurzaam of energiezuinig(er) te maken. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de pagina Duurzaamheid en energiebesparing.

Heeft u geldzorgen?

Bel dan naar de gemeente via 14077 en kies 1. We kijken graag samen met u hoe we u verder kunnen helpen. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 4 januari 2024 om 12:03 op Nu Venlo