Toezicht op Wmo en Jeugdwet

Decoratief
Nieuws - woensdag 12 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Soms kan het voorkomen dat de kwaliteit van de zorg niet goed is. Ook moet geld dat bedoeld is voor zorg, besteed worden aan zorg. Meestal gaat dit goed, maar soms worden er fouten gemaakt of zelfs fraude gepleegd.

De zeven Noord-Limburgse gemeenten (Venlo, Venray, Bergen, Beesel, Gennep, Horst a/d Maas en Peel & Maas) werken samen aan de taken rondom toezicht en handhaving op het gebied van rechtmatigheid voor de Wmo en de Jeugdwet.

Daarnaast werken we ook samen met de zeven Midden-Limburgse gemeenten (Roermond, Roerdalen, Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw en Echt-Susteren) rondom toezicht en handhaving op het gebied van kwaliteit voor de Wmo.

Om er zeker van te zijn dat de juiste zorg op de juiste manier wordt geleverd, wil de gemeente het graag weten als er iets niet klopt. Twijfelt u over de kwaliteit van de zorg die u of iemand anders krijgt? Of komt de zorgverlener onregelmatig of minder dan afgesproken? Misschien is er dan iets niet in orde. Het kan gaan om hulp die is ingekocht met een Persoonsgebonden Budget (PGB), maar ook om alle andere hulp van zorgverleners die een contract hebben met de gemeente. Deel uw zorgen. Ook als u alleen een vermoeden heeft dat er iets niet goed gaat. Het is belangrijk dat u dit de gemeente laat weten.

Melden

Iedereen kan een melding doen. Dat kan per telefoon, e-mail of per post.

  • Telefonisch contact met team Handhaving Sociaal Domein? Bel: 077 - 359 62 91
  • E-mail sturen? Mail naar: meldpuntzorg@venlo.nl
  • Een brief sturen naar gemeente Venlo team Werk? Graag t.a.v. Handhaving Sociaal Domein, postbus 3388, 5902 RJ Venlo.

Afhandeling

Uw melding wordt behandeld door een onafhankelijke toezichthouder kwaliteit of rechtmatigheid van de gemeente. Een melding die geen betrekking heeft op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) of Jeugdwet wordt doorgestuurd naar bijvoorbeeld de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) of het Zorgkantoor. Als een melding wordt doorgestuurd, is de organisatie die de melding ontvangt verantwoordelijk voor de afhandeling.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 12 oktober 2022 om 10:27 op Nu Venlo