Uitbreiding Truckstop Venlo geopend

Groepsfoto van gedeputeerde Madeleine van Toorenburg, Ton de Lang (exploitant Truckstop Venlo), Minister Harbers, gedeputeerde Frederik Zevenbergen, Lizbeth van den Boogaart (voorzitter Ondernemend Venlo), Wim Bens, wethouder Erwin Boom en Mevrouw de Lang.
Nieuws - dinsdag 9 mei 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Op maandag 8 mei 2023 vond de opening plaats van de uitbreiding van de vrachtwagenparkeerplaats Truckstop Venlo aan de James Cookweg. De parkeerplaats is uitgebreid met 165 plaatsen. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat verrichtte de officiële openingshandeling.

Uitbreiding van 165 parkeerplaatsen

In 2017 heeft gemeente Venlo aan de James Cookweg een beveiligde vrachtwagenparkeerplaats met een capaciteit van 225 plaatsen aangelegd. Door de grensligging en door de sterke logistieke positie van de provincie Limburg blijft de behoefte aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens onverminderd groot. Daarom is de locatie uitgebreid met nog eens 165 plaatsen.

Bijdrages in totale investering van 5,5 miljoen

Om de uitbreiding van Truckstop Venlo te kunnen realiseren hebben meerdere partijen bijgedragen in de kosten. Naast Truckstop Venlo en de gemeente Venlo zijn dit Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, TEN-T subsidie (Trans-European Network Transport) en Ondernemend Venlo. De totale investering bedraagt ruim € 5,5 miljoen.

Aanleg voorzieningen

De gemeente heeft gezorgd voor de aanleg van de verharding en de afwatering. De exploitatie is in handen van Truckstop Venlo, die een nieuw restaurant met onder andere toilet- en wasgelegenheid heeft gerealiseerd. De eigenaar heeft ervoor gezorgd dat de bovengrondse voorzieningen zoals hekwerk, verlichting, camerabewaking (om ladingdiefstal tegen te gaan) en toegangspoorten zijn geïnstalleerd.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 9 mei 2023 om 10:55 op Nu Venlo