Urban Culture in Venlo

Jongeren op skatebaan
Nieuws - vrijdag 27 mei 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

‘Urban Culture’ is steeds prominenter aanwezig in Venlo. Maar wat houdt dat precies in, welke behoeften zijn er bij onze partners en inwoners en welke rol kunnen wij als overheid daarbij spelen?

Kwartiermaker Angelo Martinus gaat in opdracht van de gemeente Venlo samen met betrokken partijen aan de slag om ‘Urban Culture’ in Venlo in beeld te brengen. Hij onderzoekt vervolgens hoe dit thema integraal en ambitieus ingebed kan worden in bestaand beleid. De komende weken worden ook diverse ‘Urban’ activiteiten georganiseerd, door en voor Venlonaren. 

Urban culture, sports & lifestyle

Urban Culture is de verzamelnaam voor zeer verschillende unieke, muzikale, visuele, fysieke en creatieve uitingsvormen van (jonge) mensen, die wonen en leven in de stad of in een stedelijke omgeving. Het is een creatieve lifestyle, een manier van leven die gebaseerd is op een aangeleerde mentaliteit van learning by doing (leren door te doen), ondernemerschap en innovatie. Het is een cultuur van jongvolwassenen die hun creatieve inspiratie halen uit alles wat ze tegenkomen op straat, ontdekken op het internet en bij hun leeftijdsgenoten. Deze lifestyle wordt geleefd door een brede doelgroep dwars door bevolkingslagen, etniciteit en leeftijden en beweegt zich vloeiend tussen en binnen de domeinen sport, cultuur en welzijn (gezondheid).*

“De afgelopen weken ben ik begonnen met het verkennen van het ‘urban’ culturele veld van Venlo. Het werd me al snel duidelijk dat Venlo een groot aantal aan initiatieven en toptalenten kent die het verdienen om erkend en ondersteund te worden in hun ontwikkeling”, aldus Angelo.

Urban agenda

Platform Street Culture Venlo organiseert op zaterdag 11 en zondag 12 juni het Urban Summer Festival op de Maasboulevard in de binnenstad van Venlo. In aanloop naar het festival worden tijdens ‘Cult Venlo’ op zondag 29 mei al enkele filmvertoningen in de buitenlucht verzorgd door City Cinema en Filmtheater De Nieuwe Scène. Kijk op social media @CULTVENLO en Urban Summer Festival 2022 voor meer informatie over de verschillende activiteiten.

*bron: ‘Wij zijn Urban Eindhoven’ door o.a. Angelo Martinus.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 27 mei 2022 om 09:02 op Nu Venlo