In Venlo doet iedereen mee

Alle wethouders van Regenboogsteden in Nederland bij elkaar tijdens de ondertekening van de regenboogsteden.
Nieuws - donderdag 19 oktober 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Alle inwoners van Venlo doen mee, doen ertoe en beleven dat ook zo, ongeacht de verschillen of beperkingen. Dit noemen we inclusie en gemeente Venlo vindt dit belangrijk. Samen met belangenbehartigers, organisaties en inwoners werken we aan een inclusief Venlo.

Werken aan inclusie

De afgelopen weken zijn hierin weer verschillende nieuwe stappen genomen. Op donderdag 14 september was er een inspirerende bijeenkomst over het thema 'Inclusie en Diversiteit'. Alleen maar zeggen dat inclusiviteit belangrijk is, zet geen beweging in gang. Tijdens de bijeenkomst op 14 september zijn er ervaringen, kennis en ideeën gedeeld en nieuwe verbindingen gemaakt. Een geslaagde middag. Wethouder Jacques Smeets: “Werken aan een inclusieve samenleving vraagt inspanning van ons allemaal.  We hebben nu een mooie bodem gelegd en verschillende zaadjes ‘geplant’. Uit deze samenwerking gaat  iets moois groeien, zodat iedereen in Venlo voelt dat ze ertoe doen en ook daadwerkelijk kunnen meedoen”. De bijeenkomst heeft inzichten opgeleverd waar we mee verder kunnen. Met hulp van Diversion, ADV Limburg en stichting VenloKleurt kijken we terug op een succesvolle bijeenkomst en vooruit naar de verschillende activiteiten die nog gaan komen.

Regenboog

Op vrijdag 29 september ondertekende wethouder Smeets het regenboogstedenconvenant. Als regenboogstad bevordert gemeente Venlo emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen en homoseksuele mannen, alsmede van biseksuele, transgender en intersekse (lhbti) personen. Op 3 oktober tijdens Diversity Day en op 11 oktober tijdens Coming Out Day hesen we de regenboogvlag. De regenboog staat voor diversiteit: de mens in al in zijn kleuren, in al zijn diversiteit.

De komende tijd worden er meer bijeenkomsten georganiseerd, waar we de stem van onze diverse inwoners willen horen. Houd de agenda in de gaten en praat mee! Wij groeien met iedere ontmoeting en samenwerking! Groeit u met ons mee?

Contact

Wilt u meer weten of meepraten over dit thema? Neem dan contact op via info@venlo.nl. Zet in het onderwerp van de email: 'Meedoen'. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 19 oktober 2023 om 15:30 op Nu Venlo