Venlo organiseert eerste G-debat

Microfoon lege raadzaal
Hero mask
Nieuws - dinsdag 14 juni 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op donderdag 23 juni organiseert gemeente Venlo het eerste G-debat in het Stadhuis. Het G-debat is een gesprek tussen raadsleden en volwassenen met een beperking. Een doelgroep waar vaak over wordt gesproken, maar veel te weinig mee wordt gepraat.

Met deze doelgroep wordt relatief weinig rekening gehouden. Maar het is ook een doelgroep, net als alle andere inwoners van onze gemeente, die gezien en gehoord wil worden en die mee wil doen. Allemaal mensen die graag zoveel mogelijk zelfstandig willen functioneren.

Omdat deze groep mensen onvoldoende van begrijpelijke informatie wordt voorzien, stapelen problemen zich op. Meer en de juiste aandacht kan bijdragen aan de zelfstandigheid. Zo kan iedereen binnen zijn / haar mogelijkheden en talenten meedoen. Met het G-Debat probeert gemeente Venlo de uitdagingen van mensen met een beperking boven water te krijgen.

In Venlo is op het gebied van inclusiviteit nog veel te doen. Wethouder Smeets benadrukt dat: “Onze gezamenlijke inzet is er op gericht dat we mensen met een beperking in staat stellen op een gelijkwaardige en volwaardige manier mee te doen in Venlo, op school, in een baan, bij de sportclub of in het theater. En waar nodig treffen we daar extra voorzieningen voor. Met dit G-debat laten we zien dat we staan voor een inclusieve gemeenschap. ”

Hoe werkt het G-debat?

Ongeveer tien volwassenen met een beperking voeren een gesprek over de door henzelf uitgekozen thema’s. Dit zijn:

  •  Wonen 
  • Werk / opleiding 
  • Vrije tijd

De burgemeester is de voorzitter in het debat. Aan het eind van elk gespreksthema krijgt een lid van het college de gelegenheid om een eerste reactie te geven. Zodra alle thema’s aan de orde zijn geweest, wordt door één van de deelnemers een ‘motie’ voorgelezen. Het doel van deze motie is om te komen tot concrete punten die door gemeente Venlo of uitvoerende partijen in het veld worden opgepakt. 

Live volgen via webstream

Het G-debat is van 19.00u – 20.00 uur en is live te volgen via www.venlo.raadsinformatie.nl/live.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 14 juni 2022 om 10:19 op Nu Venlo