Venlo verstrekt voorschot van € 500,- energietoeslag

Een kabel dat richting een stopcontact gaat. Aan de kabel hangen briefjes van vijftig en honderd euro.
Nieuws - donderdag 9 februari 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

De gemeente Venlo gaat een voorschot betalen aan alle mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen. Zij krijgen vóór 15 maart 2023 een voorschot van
€ 500,- op hun rekening. Zij hoeven daar niets voor te doen.

Ondanks het energieplafond zijn de kosten voor gas nog steeds hoog. Daarom heeft gemeente Venlo besloten om voor de regeling energietoeslag 2023 niet te wachten op het Rijk.

Tweede deel van de toeslag en andere doelgroepen

Het Rijk heeft nog enige tijd nodig om de nieuwe regeling energietoeslag 2023 verder uit te werken. Dan wordt het ook pas duidelijk wie verder nog gebruik kan maken van deze regeling. De verwachting is dat in de zomer van 2023 bekend is hoe de regeling gaat werken en wie voor deze regeling in aanmerking komt. 

We kunnen daarom op dit moment nog niet meer vertellen over wat er nodig is om de energietoeslag te ontvangen. Ook is nog niet duidelijk wanneer het tweede deel van de toeslag (€ 800,-) beschikbaar is voor de doelgroep tot 120%.

Nieuwe aanvraag nog niet mogelijk

Inwoners die in 2022 geen energietoeslag hebben aangevraagd, maar wel een laag inkomen hebben, kunnen later dit jaar de energietoeslag 2023 aanvragen. Dat kan nu nog niet. Zodra de nieuwe regels bekend zijn en het aanvraagformulier klaar is, staat het aanvraagformulier op deze pagina. U moet dus nog even wachten.

Moeite om rond te komen?

Heeft u financiële problemen door de hoge energiekosten of door andere problemen? Neem gerust contact op met gemeente Venlo. Dit kan via telefoonnummer 14 077 en kies voor optie 1. Wij zoeken samen met u naar een passende oplossing, want weet: voorkomen is beter dan genezen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 9 februari 2023 om 09:32 op Nu Venlo