Venlo viert vrijwilligers

De vrijwilligers luisteren naar een presentatie tijdens de vrijwilligersavond in stadion de Koel op 11 oktober.
Nieuws - donderdag 19 oktober 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Dankzij de inzet van vrijwilligers gebeurt er heel veel in Venlo. Om deze waardering uit te spreken en om te luisteren naar wat vrijwilligers bezighoudt, vierde Venlo vrijwilligers op woensdag 11 oktober. Ruim 140 vrijwilligers namen deel aan een interactieve avond.

Wethouder Smeets sprak zijn dank en waardering uit namens de gemeente Venlo. Het is heel terecht en nodig dat vrijwilligers zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. De bijeenkomst was in voetbalstadion De Koel, thuisbasis van VVV-Venlo, die evenals vele andere Venlose activiteiten en organisaties veel waardering heeft voor het werk dat vrijwilligers verrichten.

De avond stond in het teken van ontmoeting en uitwisseling. In de themasessies kwamen verschillende onderwerpen aan bod waar vrijwilligers veel mee te maken hebben. De sessies werden ingeleid door ervaringsdeskundigen vanuit verschillende waardevolle Venlose initiatieven. Er is volop geluisterd naar de behoeften van vrijwilligers. Wat hebben zij nodig? Met de uitkomsten van deze- en aankomende themasessies, schrijft de gemeente samen met het vrijwilligersveld een uitvoeringsagenda Vrijwilligers voor de komende jaren.

Vrijwilligersinitiatieven in de prijzen

Eén van de themasessies werd ingeleid door 'Mijn Scoottie'. Op dinsdag 19 september won dit Venlose initiatief de ‘EmPOWER jouw initiatief' prijs vanuit Burgerkracht Limburg. In het ECI-gebouw in Roermond werd Mijn Scoottie na een filmpresentatie door het publiek gekozen tot winnaar. 

En dit is niet de enige recente prijs die aan Venlose vrijwilligers is uitgereikt. Op woensdag 11 oktober was de finale van ‘Onze Buurt’ in het Provinciehuis in Maastricht. Uit 72 inschrijvingen zijn dit jaar zeven genomineerden gekozen, waaronder de Venlose initiatieven ‘De buurt geeft taalles’ van de wijk Op de Heide in Tegelen en ‘Achter de geraniums vandaan’ van Uw Wijkbus Tegelen en stichting Wensauto de Bekkerie. De hoofdprijs ging dit jaar naar ‘Jongeren voor ouderen’ uit Stein. Beide Venlose initiatieven hebben een mooi bedrag mogen ontvangen dat ze gaan inzetten voor hun initiatieven.   

Gemeente Venlo is trots op deze Venlose prijswinnaars. Van harte gefeliciteerd!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 19 oktober 2023 om 17:04 op Nu Venlo