Venlo vraagt aandacht voor gezond ontbijt

Burgemeestersontbijt in stadhuis
Nieuws - woensdag 5 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten
Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, hebben wethouder Schatorjé en Bakkerij Broekmans uit Panningen vandaag samen ontbeten met groep 8 van basisschool Kom.Mijn uit Belfeld in het Venlose stadhuis.

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden.

Deze week schuiven zo’n 200 bestuurders in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel voor het burgemeestersontbijt, georganiseerd door het Nationaal Schoolontbijt. Wethouder Schatorjé (Jeugd): “Gezonde voeding is zo ontzettend belangrijk. Het burgemeestersontbijt is een hele leerzame en gezellige manier om dit bij kinderen onder de aandacht te brengen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien. Het is meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Voor het eerst wordt het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van basisschool Kom.Mijn hebben vandaag ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de kinderen en de wethouder kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 5 oktober 2022 om 09:45 op Nu Venlo