Venlo.fitweek: gezondheid, bewegen en sporten is voor iedereen!

Basisschoolleerlingen die de benen strekken tijdens de Venlo.fitweek in 2023
Nieuws - vrijdag 15 maart 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Samen sporten is leuk en lekker! Om daar een extra boost aan te geven organiseert Venlo.fit ook dit jaar weer een sportweek vol met leuke en uitdagende sporten en beweegactiviteiten: de Venlo.fitweek!

In de week van 22 tot en met 26 april is er voor iedereen is er iets te beleven: basisscholen, studenten, mensen met een beperking en werknemers van scholen en de gemeente komen volop in beweging.

Hoe ziet het programma eruit? 

Maandag 22 april

Iedereen Kan Sporten (IKS) dag

Op maandag 22 april trappen we de Venlo.fitweek af met de IKS dag. Kinderen van zes scholen voor speciaal onderwijs gaan dan sporten en bewegen. In samenwerking met IKS is er een avontuurlijk programma opgesteld. In totaal zijn er ruim 750 deelnemers deze dag aanwezig. 

Dinsdag 23 april 

Overdag: OGVO dag | Namiddag: Aansluitend OGVO medewerkers

Op dinsdag 23 april is het de beurt aan OGVO, met leerlingen én werknemers. In de ochtend leven ruim 4000 leerlingen van de drie campussen zich uit. Daarna is het de beurt aan de medewerkers!

Woensdag 24 april

Overdag: Beweegfeest, Beweegmarkt, Peuterfeest | Namiddag: Studentensport

Op woensdag 24 april vindt er tegelijkertijd een beweegfeest voor 1000 kleuters en peuters en een beweegmarkt voor ouderen plaats. Aan het einde van de middag worden de Venlose studenten verwelkomd en kunnen ze los op de obstacle run, waarna ze samen genieten van wat te eten en drinken. 

Donderdag 25 april

Koningsspelen

Op donderdag 25 april vindt dag één van de Koningsspelen plaats op Sportpark Vrijenbroek. Zo'n 1600 leerlingen van tien scholen komen deze dag in beweging. Aansluitend organiseren we een middag voor de medewerkers van gemeente Venlo. Samen sporten en bewegen staat bij de gemeente namelijk hoog in het vaandel!

Vrijdag 26 april

Koningsspelen 

We sluiten de Venlo.fitweek af op vrijdag 26 april met dag twee van de Koningsspelen. Ruim 2000 leerlingen van dertien scholen zullen dan samen bewegen, dansen en nieuwe sporten ontdekken. Het belooft een groot spektakel te worden!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 15 maart 2024 om 11:28 op Venlo Fit