VENLOKLEURT zoekt kleurrijke initiatieven

Venlo Kleurt
Nieuws - vrijdag 26 januari 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

De onafhankelijke vrijwilligersorganisatie VENLOKLEURT, ontstaan vanuit Stichting Roze Zaterdag, ondersteunt projecten die bijdragen aan het opbouwen, uitbreiden en het verstevigen van een diverse samenleving binnen gemeente Venlo.

VENLOKLEURT geef ondersteuning in geld of netwerk, om kleurrijke projecten of activiteiten te organiseren. Het doel hiervan is verbetering van de diversiteit en het aanmoedigen van respect voor de ander. Ongeacht religie, geslacht, beperking, geaardheid en afkomst.

VENLOKLEURT is voor iedereen. Inwoners, instanties en organisaties in gemeente Venlo kunnen via de website van VENLOKLEURT makkelijk en snel steun aanvragen voor een goed idee dat voldoet aan de voorwaarden. Zoek de samenwerking met andere inwoners of partners en vraag ondersteuning aan voor uw plan. In het jaar 2024 heeft VENLOKLEURT €25.000, - beschikbaar voor deze kleurrijke initiatieven. Hierbij werkt VENLOKLEURT nauw samen met gemeente Venlo.

Hans Lenders (bestuurslid): ‘Venlo heeft zoveel mooie, interessante en kleurrijke identiteiten en individuen waar ik trots op ben. Dit is wat mij en ook een stad als Venlo vormt. Dat is mijn drijfveer om met VENLOKLEURT zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om samen te werken aan meer respect voor elkaar!’

Ook vanuit de rol als netwerkorganisatie ondersteunt VENLOKLEURT bij het zoeken naar een mogelijke samenwerkingspartner. Naast deze netwerkfunctie en de financiële ondersteuning ontwikkelt VENLOKLEURT jaarlijks een educatieprogramma samen met de voortgezet onderwijsinstellingen in Venlo. Op woensdag 29 mei wordt dit jaar de eerste educatie-dag georganiseerd. Een inspirerende dag met activiteiten zoals debat, film, theater en workshops voor leerlingen en docenten.

Heeft u of iemand uit uw omgeving met discriminatie te maken? Meld dit! Bij discriminatie.nl vindt u een luisterend oor, krijgt u advies of vindt u bemiddeling bij procedures. Voor meer informatie en het melden van discriminatie gaat u naar: https://discriminatie.nl

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 26 januari 2024 om 09:32 op Nu Venlo