Venlonaren steunen slachtoffers aardbeving

Handen die een brandend kaarsje vasthouden.
Nieuws - vrijdag 10 februari 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Het is inmiddels vijf dagen geleden dat Turkije en Syrië zijn getroffen door een verschrikkelijke natuurramp. Hoewel direct duidelijk was dat dit een ramp van grote omvang is, is in de dagen erna gebleken dat het leed nog veel groter is dan dat we hadden kunnen bedenken.

Dit raakt ook veel van onze inwoners; Venlonaren met familie, vrienden en kennissen in Turkije en Syrië worden geconfronteerd met verdriet en onzekerheid.

Tijdens bezoeken aan de Syrische en Turkse gemeenschap in Venlo door de burgemeester was dit goed voelbaar: “Ik was en ben diep onder de indruk van de emoties onder onze inwoners. Met foto’s en persoonlijke tonen hebben zij hun indringende verhaal gedeeld. Het verdriet is groot, maar de wil en kracht om van hieruit te helpen ook. Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe een ieder op zijn eigen manier een steentje bijdraagt om hulp aan de slachtoffers in het getroffen gebied te bieden.“

Talrijke initiatieven

Er zijn dan ook talrijke initiatieven opgezet in onze gemeente.  Er zijn diverse inzamelingsacties via de Moskeeën, er worden vrachtwagens vanuit Venlo geregeld die met hulpgoederen naar het grensgebied gaan en wordt er geld ingezameld door bijvoorbeeld Turkse delicatessen te verkopen en de ruimte te bieden voor geldelijke donaties.

Tegelijkertijd zien we de oproep vanuit de diverse hulpgroepen om zorgvuldig te kijken naar de spullen die gedoneerd worden; lang niet alles is bruikbaar of geschikt voor de hulp die op dit moment het hardst nodig is.

Wilt u zelf iets doen? Neem dan contact op met onze lokale moskeeën om te kijken waar behoefte aan is. Wilt u graag doneren? Dan verwijzen we u naar www.giro555.nl. Hierbij dragen de samenwerkende hulporganisaties zorg voor de juiste prioriteit en verdeling van de giften.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 10 februari 2023 om 11:51 op Nu Venlo