Venlose jeugdfondsen

Geen kind meer achterop

Ben Janssen overhandigt jaarverslag aan wethouder Alexander Vervoort
Nieuws - dinsdag 31 mei 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

In iedere schoolklas zitten twee tot drie kinderen die om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Ze staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Stichting Leergeld Venlo zorgt er, samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo, al jaren voor dat deze kinderen beter mee kunnen doen. Mee kunnen doen met activiteiten binnen en buiten school en dat zij kunnen sporten en meedoen aan zang, dans en scouting. 

Stichting Leergeld Venlo werkt alweer een aantal jaartjes succesvol samen met KanDoen. Nadat de gemeente in 2021 de leeftijdsgrens voor de aanschaf van een fiets heeft verruimd, konden 165 extra kinderen uit de doelgroep van Stichting Leergeld Venlo een prima tweedehands fiets uit gaan zoeken. Kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 7 konden daarvoor met een waardebon terecht bij de fietsenwerkplaats van KanDoen in de Blerickse wijk De Vossener.

Ook werd in 2021 door de gemeente de vergoeding aangepast voor zwemlessen. Kinderen uit de doelgroep van Stichting Leergeld Venlo kunnen voortaan zwemlessen nemen en afsluiten, niet alleen met diploma A, maar ook met diploma B. In 2021 is dit mogelijk gemaakt voor 246 Venlose kinderen. Bij alle zwemscholen in de gemeente Venlo kunnen kinderen worden aangemeld.

Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Participatieregeling middels Stadspas, Vergoeding MBO-Studenten, Nationaal Fonds Kinderhulp, de Sinterklaasbank en Jarige Job is te vinden op www.jeugdfondsenvenlo.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 31 mei 2022 om 09:30 op Nu Venlo