Venlose wijkanalyse: Blerick-Noord krabbelt op

Speeltuin Azaleastraat in Vastenavondkamp
Nieuws - dinsdag 11 april 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

De nieuwe Venlose wijkanalyse over het jaar 2022 is klaar. Blerick-Noord is het succesverhaal, veel dorpen in de gemeente Venlo zijn krachtig en de investeringen in wijken als Vastenavondkamp en Klingerberg zijn zeer noodzakelijk.

De wijkanalyse 2022 vergelijkt de Venlose wijken met elkaar op de meest uiteenlopende onderwerpen. Wonen, werk, veiligheid of gezondheid: allemaal onderwerpen die aan bod komen. De belangrijkste conclusie is dat investeren in wijken een langdurig proces is, dat op lange termijn resultaten laat zien.

Succesverhaal Blerick-Noord 

Waar de vorige keer Venlo-Noord het succesverhaal was, is deze keer de beurt aan Blerick-Noord. Deze wijk stond de afgelopen decennia stelselmatig bij de slechtst scorende wijken. Na jarenlang investeringen in veiligheid en de sociale kant, zien we nu de eerste voorzichtige resultaten. Voor het eerst scoort Blerick-Noord als een gemiddelde wijk. Nu is het zaak dit zo te houden en verder te versterken.

Krachtige kernen: Boekend en Hout-Blerick

Een ander opvallend punt is de kracht van dorpen als Boekend en Hout-Blerick. Krachtige kernen, die al jaren, dankzij sterke sociale netwerken, de leefbaarheid hoog weten te houden.

Aandachtswijken

En dan zijn er natuurlijk ook wijken waar extra aandacht nodig is. De wijkanalyse 2022 bevestigt dat de extra investeringen van de gemeente Venlo op de juiste plek landen.

Zo waren de investeringen in extra veiligheid, leefbaarheid en het veranderen van de gebouwde omgeving in het Vastenavondkamp een goede keuze. Ook de buurtbudgetten voor onder meer Op de Heide in Tegelen en Venlo Oost-Zuid pakken goed uit. Zo ook de intensievere controles op illegale kamerbewoning in onder meer de Klingerberg. Allemaal stappen die moeten helpen om de inwoners in deze wijken dezelfde positieve toekomst te bieden als de rest van Venlo.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 11 april 2023 om 15:16 op Nu Venlo