Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen: gaat u ook stemmen?

Iemand die een rood potlood in de hand houdt en het stembiljet invult.
Nieuws - dinsdag 28 februari 2023
Tekst
Video
Leesduur 3 minuten

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen én de waterschapsverkiezingen. U bepaalt mee wat er de komende jaren in de provincie en bij het waterschap gebeurt. Gaat u ook stemmen?

Bij de Provinciale Statenverkiezingen kiest u de leden van de provinciale staten. Deze leden worden ‘statenleden’ genoemd en zijn de volksvertegenwoordigers van de provincie. Bij de waterschapsverkiezingen stemt u voor het algemeen bestuur van het waterschap. Het algemeen bestuur bepaalt het beleid van het waterschap en controleert het dagelijks bestuur.

Waar kan ik stemmen?

Om te stemmen gaat u op woensdag 15 maart naar een stemlokaal in onze gemeente. U ontvangt thuis een overzicht met de adressen van alle stemlokalen. Op dit overzicht staan ook de stemlokalen die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. In de gemeente Venlo kunt u ook stemmen in een mobiel stembureau. Meer informatie over de stembureaus vindt u opwww.venlo.nl/stemlokalen.

Wat heb ik nodig om te mogen stemmen?

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas thuisgestuurd vóór 1 maart. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan bij de gemeente op www.venlo.nl/stemmen.

Meer informatie over de verkiezingen vindt u op www.venlo.nl/verkiezingen.

Verkiezingen 2023 | Waarom stemmen nut heeft

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 28 februari 2023 om 10:54 op Nu Venlo