Viering Boomfeestdag in Blerick en Tegelen

Kinderen die met een schep in de grond een gat maken om een boom te planten
Nieuws - woensdag 16 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Leerlingen van basisschool de Harlekijn in Blerick en van de Toermalijn in Tegelen vierden op woensdag 16 november de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouder Pollux, schoolbestuurders en leden van de wijkraad zijn er nieuwe bomen geplaatst in de omgeving van de scholen.

Bomen in de wijk

Met de viering van de Boomfeestdag brengt de gemeente Venlo natuureducatie, bewonersparticipatie en de klimaatdoelen samen. Op woensdag 16 november hebben enkele groepen leerlingen van basisscholen Harlekijn en Toermalijn ruim twintig bomen aangeplant in de wijk Op de Heide in Tegelen en in het Klingerbergerpark in Blerick.

De boomaanplant op de speelplek de Paardenplak in Tegelen gebeurt op initiatief van de Klimaatcommissie van de wijk Op de Heide en is bedoeld om het klimaat op de speelplek te verbeteren, door te zorgen voor meer schaduw en extra groen. Door de soortkeuze, met onder andere vruchtdragende bomen, levert de aanplant ook een bijdrage aan de biodiversiteit. 

De aanplant in het Klingerbergerpark is een project vanuit het wijkbudget, waarbij de bewoners van de wijk Klingerberg zelf projecten hebben ingediend. Middels stemming hebben de bewoners zelf kunnen bepalen welk projecten zouden worden uitgevoerd. De aanplant van de bomen in het Klingerbergpark is onderdeel van het project dat als doel heeft de kwaliteit en de beleving van het park te vergroten.

Leerlingen van basisschool de Toermalijn, wethouder Pollux en medewerkers van de gemeente die samen in een groep staan te juichen op de plek waar bomen zijn aangeplant.
Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 16 november 2022 om 16:37 op Nu Venlo