Virtual Reality film over discriminatie

Decoratief
Nieuws - maandag 20 maart 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 25 maart is het de Week tegen Racisme en Discriminatie. Discriminatie, het zal u maar gebeuren… Ervaar het met de Virtual Reality film van Antidiscriminatievoorziening Limburg.

Discriminatie komt overal voor en het kan iedereen overkomen. Hoe wordt u nu bewust van de effecten, maar ook van uw eigen rol? De VR-Experience laat mensen ervaren hoe belangrijk het is om uzelf te kunnen zijn. Zonder u zorgen te maken over uw eigen veiligheid of die van mensen om u heen. Zonder dat uw huidskleur, herkomst, seksuele gerichtheid of politieke overtuiging ertoe doet.

De Experience confronteert u op een verrassende manier, zodat u echt voelt hoe het is om buitengesloten te worden en hoe het is om toeschouwer hiervan te zijn. Durft u hier tegen op te treden of behoort u tot de zwijgende massa? En hoe vrij bent u als u niet uzelf kunt zijn? Een thema van alle tijden dat iedereen aangaat.

Wordt u wel eens of vaker gediscrimineerd?

Melden heeft altijd zin. Alleen door te melden kan er daadwerkelijk iets worden gedaan aan discriminatie. Door te melden helpt u niet alleen uzelf, maar helpt u ook te voorkomen dat het een ander overkomt.

Antidiscriminatievoorziening Limburg

Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) is het meldpunt en expertisecentrum discriminatie voor de gemeente Venlo. ADV Limburg is tijdens de Week tegen Racisme en Discriminatie ook aanwezig in Venlo. Op donderdag 23 maart van 14.00 tot 16.00 uur zijn zij aanwezig in de Stadsbibliotheek Venlo, Begijnengang 2 in Venlo.

Wilt u de VR-Experience ervaren of wilt u meer weten over discriminatie en het meldpunt? De medewerkers van ADV Limburg gaan graag met u in gesprek.

Decoratief
Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 20 maart 2023 om 09:43 op Nu Venlo