Weet jij de lokbus met drugsafval te vinden?

drugslokbus
Nieuws - donderdag 23 mei 2024
Tekst
Video
Leesduur 3 minuten

Schuilt er in jou een ware rechercheur? Herken jij signalen van drugscriminaliteit?
Ga op zoek naar onze lokbus en laat zien dat jij niet wegkijkt.

Er zijn het verleden wel vaker lok-voertuigen door de politie ingezet, maar nog nooit is het in een spelvorm gedaan. Wij roepen inwoners op om van vrijdag 24 mei tot en met woensdag 29 mei op zoek te gaan naar onze Kijk Niet Weg-lokbus. In de bus zijn spullen te vinden die worden gebruikt door drugscriminelen.

De acht Noord-Limburgse gemeentes, waaronder Venlo, ontwikkelden de bewustwordingscampagne Kijk Niet Weg. Een nieuw onderdeel van deze campagne is de lokbus. 

Veilig buitengebied

De bus staat in het buitengebied en is voorzien van een QR-code. Deelnemers aan het spel kunnen door de QR-code te scannen hun gegevens achterlaten via een online formulier. Onder de vinders van de lokbus worden drie tegoedbonnen van € 25,- per stuk verloot. De winnaars worden door ons persoonlijk geïnformeerd. 

Ga op zoek naar de Kijk Niet Weg lokbus en laat zien dat jij niet wegkijkt.

Start met speuren en meld wat je ziet, voor een veilig buitengebied! 

Burgemeester Scholten vindt de lokbus een prima middel: “Zo creëren we aandacht voor het probleem van drugsdumpingen en ook wat je zelf kunt doen. Drugsdumpingen zijn heel slecht voor onze natuur, gevaarlijk voor kinderen en kosten de samenleving heel veel geld. Met deze lokbus kunnen we mensen bewust maken van het probleem en ook oproepen: kijk niet weg!“

Aanleiding voor dit initiatief

Drugscriminelen maken gebruik van grote bestelbussen en kleine vrachtwagens om drugsafval te vervoeren. Uit onderzoek van de politie blijkt dat met name grote witte bestelbussen worden gebruikt. Door het inzetten van de lokbus in de acht Noord-Limburgse gemeentes willen we inwoners leren wat signalen kunnen zijn van drugscriminaliteit. Daarnaast roepen we onze inwoners op om echte verdachte signalen te melden bij de politie 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed) of Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl 

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 23 mei 2024 om 10:25 op Nu Venlo