Werkzaamheden in centrum Tegelen: denkt u mee?

Enquête Tegelen
Nieuws - dinsdag 19 december 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

We vragen u als bewoner en/of ondernemer binnen het centrum van Tegelen graag om mee te denken over de werkzaamheden door een online enquête in te vullen.

Bereikbaarheid en leefbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens de toekomstige werkzaamheden in het centrum proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met bewoners, ondernemers en bezoekers. Dat u toch enige overlast gaat ervaren is helaas niet te vermijden. De aannemer stelt voor de werkzaamheden een planning op waar onder meer de  bereikbaarheid van woningen, winkels, horeca en bevoorrading in staat. U wordt van tevoren over de werkzaamheden geïnformeerd. 

Vul de online enquête in

Via een online enquête verzamelen we informatie die de toekomstige aannemer helpt met het opstellen van een plan om de bereikbaarheid en leefbaarheid tijdens de werkzaamheden zo goed als mogelijk in te richten. Denk hierbij aan: waar u nu de auto parkeert of wanneer bevoorrading van uw winkel plaatsvindt. U kunt zowel als bewoner en ondernemer de online enquête invullen via de website. Klik hiervoor op de onderstaande knop:

Uw input is van onschatbare waarde en draagt bij aan een soepel verloop van de werkzaamheden. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten en kan tot uiterlijk zondag 28 januari 2024. Daarna verzamelen wij alle gegevens. 

Naast het invullen van deze enquête worden er in de toekomst bijeenkomsten georganiseerd samen met de aannemer. Tegen die tijd ontvangt u hiervoor een uitnodiging. 

Planning

Op dit moment wordt er gewerkt in het park aan de Raadhuislaan. Nieuwe wandelpaden worden aangelegd en diverse soorten bomen en ander groen aangeplant. Begin 2024 starten we met de herinrichting van de kerktuin naast de Sint Martinuskerk. Ook hier richten we de tuin opnieuw in  met nieuwe, biodiverse beplanting.

Nadat de kerktuin af is, pakken we de werkzaamheden in rest van het centrum op. Dit is het winkelgebied vanaf het Wilhelminaplein tot en met het Raadhuis. Op dit moment zijn we op zoek naar een aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren. 

Rond de carnavalsvakantie van 2024 maken we bekend welke aannemer is geselecteerd. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in het centrum dan in mei 2024 van start gaan.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 19 december 2023 om 11:02 op Nu Venlo