Winnaars Venlo.fit Sportgala 2022

Alle winnaars van het Sportgala 2022 op het podium van theater De Maaspoort
Nieuws - donderdag 15 december 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

In een uitverkocht theater De Maaspoort vond woensdagavond het jaarlijkse Venlo.fit Sportgala plaats. Een avond waarin ontzettend veel topprestaties de revue passeerden, maar er slechts één genomineerde in iedere categorie zich de grote winnaar mocht noemen aan het einde van de avond.

Sportman en sportvrouw

Ivo Verhorstert mocht de titel ‘Sportman van het jaar’ in ontvangst nemen. Hij behaalde met judo onder andere brons op de European Cup in de klasse -66 en verloor alleen van de wereldkampioen op zijn eerste WK. De titel voor ‘Sportvrouw van het jaar’ ging naar Lieke Derks. Lieke behaalde ook met judo brons op het WK-21, bemachtigde de 1e plek op de European Cup in Lugano en Coimbra en behaalde zilver op het NK judo.

Breedtesportprijs en sportploeg 

De breedtesportprijs werd dit jaar gewonnen door de Venloop met de Avond4daagse. Sinds enkele jaren heeft de organisatie de Avond4daagse overgenomen, waarmee ze bijna alle kinderen van de gemeente Venlo bedienen. Handbal Venlo mag zich ‘Sportploeg van het jaar’ noemen. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis werd Dames 1 dit jaar Nederlands kampioen.

Sporten met beperking en talent 

Angeliek van der Velden werd de winnaar in de categorie ‘Sporten met beperking’. Met haar team werd ze 5e op het WK Blindbaseball in Beek dit jaar. Julie van den Ham ging er met de titel ‘Sporttalent van het jaar’ vandoor. Ze werd onder andere Nederlands- en Europees kampioen en werd 9e op het WK.

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs werd dit jaar uitgereikt aan Piet Timmermans van FCV Venlo. Piet is al meer dan 40 jaar bestuurslid, was 28 jaar vlagger, 40 jaar scheidsrechter en later trainer bij zijn vereniging. Daarnaast kan de club altijd op hem bouwen als het gaat om zijn bijdrage bij de diverse activiteiten en commissies.

Sportvisie

Het Sportgala is een initiatief van team sportontwikkeling (Venlo.fit) binnen de gemeente Venlo. Vanuit de gemeente is er in 2019 een gezamenlijke sportvisie opgesteld, waarin de belangrijkste ambities met betrekking tot sport en bewegen worden benoemd. Door middel van het sportgala biedt Venlo.fit sportend Venlo een podium en blikken ze terug op de fantastische sportprestaties van afgelopen jaar.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 15 december 2022 om 11:42 op Venlo Fit