Winnend ontwerp voor speeltuin op de Brightlands campus

Impressie van het ontwerp van de nieuwe speeltuin op het voormalige Floriadeterrein
Nieuws - woensdag 13 maart 2024
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Een speeltuin voor kinderen op het voormalige Floriadeterrein, een langgekoesterde wens van de Venlose Roos Geelen (13), gaat er komen. Deze week heeft de gemeente Venlo samen met Roos de laatste puntjes op de i gezet en is unaniem gekozen voor het winnende ontwerp.

Gemeente Venlo heeft een uitvraag gedaan bij vijf leveranciers voor een ontwerp voor de speeltuin. De ingezonden aanbiedingen zijn beoordeeld op duurzaamheid, inclusief spelen (voor kinderen met een beperking), speelwaarde en toegankelijkheid (ondergrond). Roos werd betrokken bij de uiteindelijke beoordeling en er is nu een definitieve keuze gemaakt. 

Planning

De gemeente begint nu zo snel mogelijk met de aanleg van de speeltuin en verwacht dat de speeltuin eind mei in gebruik kan worden genomen. De aanplant van de bomen bij de speeltuin gebeurt in het najaar 2024, het plantseizoen voor bomen. Deze bomen kunnen voor de kinderen en ouders in de zomer als schaduwplek werken. 

Win-winsituatie

Met de aanleg van de speeltuin wordt invulling gegeven aan een breed gedragen burgerinitiatief voor een openbare speeltuin op de Campus. Het idee van de speeltuin kon al op een brede maatschappelijke en politieke sympathie rekenen. “Een speeltuin op deze locatie is passend binnen de doelen van de gemeente: gezondheid, meer bewegen, meer in de natuur zijn, actieve deelname door jeugd en jongeren, zelfwerkzaamheid en co-creatie. Het is dus een win-winsituatie voor iedereen”, aldus wethouder Erwin Boom.

Op onderstaande kaart is met rood aangegeven waar de speeltuin komt te liggen op het terrein. 

Bovenaanzicht van het voormalige Floriadeterrein waarbij de plek waar de speeltuin komt is gemarkeerd met rood.

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats van de Brightlands campus en vandaaruit is het slechts 3 minuten wandelen. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 13 maart 2024 om 13:48 op Nu Venlo