Zilveren Erespeld voor de heer Bos

zilveren erespeld uitreiking
Nieuws - donderdag 13 juni 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

De heer N.J.P.M. (Nick) Bos heeft de zilveren Erespeld van de stad Venlo ontvangen. Burgemeester Scholten reikte deze onderscheiding uit op donderdag 13 juni 2024, ter gelegenheid van zijn afscheid als vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht.

Dr. N.J.P.M. (Nick) Bos heeft op 13 juni 2024 afscheid genomen als vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De heer Bos heeft de afgelopen tien jaar een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Universiteit Maastricht en daarmee het versterken van het hoger onderwijs in de gemeente Venlo.

University College Venlo

In de afgelopen jaren heeft de Universiteit Maastricht groots geïnvesteerd in de Venlose 
kennisinfrastructuur. Zo is in onze binnenstad het University College Venlo ontwikkeld. Daarnaast heeft de Universiteit Maastricht als aandeelhouder van Brightlands Campus Greenport Venlo een belangrijk aandeel gehad in een aantal onderzoekslaboratoria in de Villa Flora. In de komende jaren heeft de Universiteit Maastricht  als doel om verder te investeren zowel in onderwijs als onderzoek.

Museum van Bommel van Dam

Als vicevoorzitter van het College van Bestuur heeft Dr. Nick Bos een zeer belangrijke rol gespeeld in deze ontwikkelingen. De heer Bos heeft zich altijd een sterk voorstander getoond van de aanwezigheid van de universiteit in Venlo en de regio. Mede hierdoor is de Universiteit Maastricht verankerd in de regio Noord-Limburg en ontwikkelt Venlo zich tot een echte kennisstad. De betrokkenheid van de heer Bos bij Venlo en de regio is daarnaast terug te zien in zijn voorzitterschap van het bestuur van de stichting Museum van Bommel van Dam. In deze rol laat de heer Bos zien dat hij ook op cultureel gebied onze stad en regio een warm hart toedraagt.

Al met al voldoende redenen om de heer Bos de Erespeld van de stad Venlo toe te kennen vanwege zijn 
maatschappelijke bijdragen en betekenis voor de universiteit, met name voor deze stad en regio.
 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 13 juni 2024 om 15:57 op Nu Venlo