Zo vervoert u goederen zonder eigen bestel- of vrachtauto

Snel én duurzaam

Zero-emissiezone Venlo
Nieuws - woensdag 29 mei 2024
Tekst
Leesduur 7 minuten

Het centrum van Venlo krijgt een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s per 1 januari 2027. Hoe zorgt u ervoor dat uw goederen snel én zonder CO2-uitstoot bij uw klanten komen? Zonder dat u zelf met een (elektrische) bestelbus of vrachtauto hoeft te rijden?

Hiervoor zijn er diverse slimme oplossingen. Bijvoorbeeld een fietskoerier, logistiek verzamelplatform, emissievrije koerier of cargobike.

Koopt of leaset u een bestel- of vrachtauto die ná 1 januari 2025 op kenteken wordt gezet? Kies voor een emissievrij model, want dan is de bestel- of vrachtauto toegestaan in de zero-emissiezone van Venlo die vanaf 2027 geldt. Vanaf 2030 moeten álle bestel- en vrachtauto’s er uitstootvij zijn; daartussen geldt een overgangsregeling. Hoe zorgt u ervoor dat u goederen snel én zonder CO2-uitstoot vervoert in deze zone zonder dat u zelf met een (elektrische) bestelbus of vrachtauto hoeft te rijden? We zetten diverse oplossingen voor u op een rij, met onderaan een overzicht van contactgegevens. Hierbij zijn we ons ervan bewust dat de oplossingen niet voor iedereen van toepassing zijn. 

Fietskoerier

Steeds meer Noord-Limburgse bedrijven ontdekken de voordelen van fietskoeriers voor het vervoeren van pakketten en andere goederen. Fietskoeriers zijn immers snel, duurzaam, efficiënt en heel handig in een stad als Venlo. Ze omzeilen de verkeersdrukte en kiezen voor snelle, rechtstreekse routes. Zo garanderen ze een tijdige levering, waardoor de klanttevredenheid toeneemt. In Venlo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Demarrage fietskoeriers.

Meer informatie over fietskoeriers

Logistiek verzamelplatform

Of maak gebruik van logistieke verzamelplatformen, zoals Wuunder. U boekt er eenvoudig ieder document, pakket of pallet. Zij halen de zending bij uw bedrijf op en bundelen het met andere zendingen. Zodat het snel op de plek van bestemming is en u niet zelf meerdere keren hoeft te rijden. 

Emissievrije koerier

Een andere optie: gebruikmaken van elektrische, dus emissievrije, koeriersdiensten (voornamelijk sneltransport). Sommige koeriers rijden door heel Nederland. In Venlo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van ServiceRight Koeriers.

Cargobike

Wilt u zelf de levering van uw goederen blijven verzorgen? Dan is een elektrische vrachtfiets (e-cargobike) een slim alternatief. In de stad zijn elektrische cargobikes sneller, schoner en goedkoper dan bestelbussen. Probeer zelf ook eens een paar dagen een vrachtfiets uit, gratis!

Meer informatie over cargobikes

Contactgegevens

 

Telefoonnummer

E-mailadres

Fietskoeriers

   
Demarrage fietskoeriers (Venlo) 06 – 520 925 06 venlo@demarragefietskoeriers.nl

Logistieke verzamelplatformen

   
Wuunder (Nationaal) 020 – 261 57 48 info@wearewuunder.com
Budbee (Nationaal)    

Emissievrije koeriers

   
zero2green (Nationaal) 035 - 205 50 35 info@zero2green.nl
ServiceRight Koeriers (Nationaal)   klantenservice@serviceright.nl

Cargobikes

   
Cargobikes.nl 06 – 206 144 69 info@cargobikes.nl 
Carver Cargo    
ZOEM.bike     
Fulpra 030 - 737 04 05 info@fulpra.com 
Holland Cargo bikes 045 - 785 71 15 hollandcargobikes@gmail.com 

Meer informatie en gratis advies

Wilt u gratis advies over hoe uw organisatie zich voorbereidt op de zero-emissiezones? Neem contact op met de logistiek adviseur van gemeente Venlo: Mark Luikens, 06-51165781, m.luikens@venlo.nl. Mark weet bijvoorbeeld welke logistieke oplossing slim is voor uw bedrijf, van een fietskoerier tot elektrische bestelbus. 

Over de zero-emissiezone in Venlo

Gemeente Venlo ziet de zero-emissiezone als kans om het goederenvervoer schoner te maken en waar mogelijk te verminderen. Dagelijks rijden er bijna 500 bestelauto’s en meer dan 120 vrachtauto’s door het stadscentrum van Venlo. Een zero-emissiezone leidt tot minder schadelijke uitstoot van stikstof, CO2 en fijnstof, minder geluidsoverlast en grotere verkeersveiligheid. En dat maakt het centrum van Venlo een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en bezoeken. Kijk op venlo.nl voor meer informatie over de toekomstige zero-emissiezone, bijvoorbeeld de precieze locatie. Heeft u vragen, e-mail dan naar ZE-zone@venlo.nl

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 29 mei 2024 om 10:16 op Nu Venlo