Inwonersbijeenkomst Omgevingsvisie

Visual
Nieuws - woensdag 12 april 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Dit jaar start de gemeente met het ontwikkelen van een omgevingsvisie voor Venlo. Op 24 april 2023 vindt er een inwonersbijeenkomst plaats in de Maaspoort in Venlo, waarin we graag met u in gesprek gaan over de toekomst van Venlo.

Aanmelden

Tijdens deze bijeenkomst willen we met u in gesprek aan de hand van de resultaten van de eerste, verkennende fase van de omgevingsvisie. We nemen u mee in de inzichten die tot nu toe naar boven gekomen zijn en willen met u praten over of u deze bevindingen herkent, waar u kansen ziet maar ook waar u zorgen over heeft. De bijeenkomst duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Meld u hier aan voor de bijeenkomst: Aanmelden inwonersbijeenkomst omgevingsvisie

De gemeente Venlo in 2040

Hoe ziet de gemeente Venlo eruit in 2040? Waar willen we dan wonen? Hoe ziet het centrum van Venlo eruit? Blijven de dorpen herkenbaar? Op dit soort vragen geeft de omgevingsvisie van Venlo straks antwoord. Deze vragen raken iedereen in de gemeente, jong en oud, nu en in de toekomst. Daarom kijken we vooruit, met iedereen in de gemeente Venlo die wil meedenken. Dit doen we in het kader van de omgevingsvisie die we voor de hele gemeente maken.

Wat is een omgevingsvisie?

De omgevingsvisie is een belangrijk hulpmiddel waarmee we antwoord geven op de vraag: wat voor gemeente willen en kunnen we in 2040 zijn? In de omgevingsvisie komt te staan wat de plannen zijn voor de leefomgeving voor de lange termijn en welke strategische keuzes we daarbij maken. Waar woningbouw, natuur, landschap, verkeer, energie, recreatie en erfgoed een plek krijgt, komt hierin aan bod.

Drie fasen

We ontwikkelen de omgevingsvisie van Venlo in drie fasen, gevolgd door een besluitvormende fase. In elke fase gaan we in gesprek met onze inwoners. Momenteel bevinden we ons in de eerste fase. Deze fase staat in het teken van het verkennen van de opgaven die in Venlo spelen, de ontwikkelingen die op de gemeente afkomen en de dromen die in Venlo leven.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 12 april 2023 om 10:25 op Nu Venlo