NK Tegelwippen 2024: Gemeente Venlo aan kop!

Gezin poot plantjes
Nieuws - vrijdag 24 mei 2024
Tekst
Leesduur 5 minuten

Het NK Tegelwippen is overal in Nederland in gang. Met trots maken we bekend dat gemeente Venlo momenteel op de eerste plaats staat in het klassement van in totaal 26 grote gemeenten.

Samen hebben we al meer dan 48.800 tegels vervangen door groen. Deze koppositie willen we vasthouden, dus doe ook mee!

Wat is het NK tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is een jaarlijkse competitie waarin gemeenten tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk onnodige tegels te vervangen door groen. Vergroenen is belangrijk, want het helpt om Venlo klimaatbestendig te maken, regenwater beter af te voeren, hittestress te verminderen en de biodiversiteit te vergroten. Iedere tegel die vervangen wordt door planten, bloemen of gras draagt bovendien bij aan een gezondere en aangenamere leefomgeving voor iedereen in Venlo.

Gemeente Venlo op de eerste plaats

Gemeente Venlo staat op de eerste plaats bij het NK Tegelwippen. Dankzij de inzet van onze inwoners, de GroenBlauwe schoolpleinen en door de vergroening van de openbare ruimte is dit gerealiseerd. De eerste plaats van Venlo is ook bij de internationale pers niet onopgemerkt gebleven. De internationale krant The Guardian, die miljoenen Europese lezers heeft, benoemde de unieke koppositie van Venlo. Lees hier het artikel.

Wethouder Marij Pollux: “Het NK Tegelwippen laat zien dat we door samenwerking Venlo groener en klimaatbestendiger kunnen maken. Het is fantastisch om te zien hoe wij hier als gemeenschap aan werken. Graag willen we als gemeente Venlo iedereen bedanken voor de inzet en betrokkenheid!”

Doe mee en ontvang gratis planten

Wil je dat onze gemeente dit jaar het NK Tegelwippen wint? Vervang dan onnodige bestrating en bestel gratis of met korting planten via de gemeente Venlo op www.morgen.venlo.nl/actie. De TegelTaxi haalt je tegels gratis op (max. 10 m2). Als je deelneemt aan de actie geven wij jouw aantal gewipte tegels door.

Doe je niet mee aan de vergroeningsactie, maar heb je dit jaar wel tegels vervangen voor groen? Geef het aantal tegels dan door via www.nk-tegelwippen.nl en help Venlo naar de overwinning!

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 24 mei 2024 om 10:32 op Morgen in Venlo