Start groenwerkzaamheden park Raadhuislaan

3D-beeld park Raadhuislaan
Nieuws - woensdag 8 november 2023
Tekst
Leesduur 4 minuten

Als onderdeel van Centrumplan Tegelen starten we in de week van 13 november 2023
met de groenwerkzaamheden aan het park in de Raadhuislaan. Zie onderstaande impressie-afbeelding van het projectgebied:

Parkzone gearceerd

Wat gaan we doen in het park?

Er worden nieuwe wandelpaden aangelegd zodat het park meer uitnodigt tot een wandeling. Ook worden er nieuwe soorten bomen en beplanting geplaatst. De bomen die er nu staan blijven allemaal behouden.

De verschillende boomsoorten dragen bij aan de biodiversiteit en robuust bomenbestand in Tegelen. De kunstwerken en het herdenkingsmonument in het park blijven ook behouden.

Werkzaamheden en bereikbaarheid

Het park wordt opgeknapt door hoveniersbedrijf Herman Vaessen. Zij starten in de week van 13 november 2023 en zijn tot eind december aan het werk. Tijdens de werkzaamheden is het park afgesloten. De wegen rondom het park blijven bereikbaar.

Wandelt u vaker met de hond in het park? Kijk op www.venlo.nl/hond-uitlaten voor andere hondvriendelijke locaties tijdens de werkzaamheden.

Werkzaamheden in de rest van het centrum

Nadat de parkzone een nieuwe uitstraling heeft gekregen, starten we in het voorjaar van 2024 met de kerktuin naast de Sint Martinuskerk. Deze wordt opnieuw ingericht en ook hier wordt nieuwe, biodiverse beplanting geplaatst. 

Nadat de kerktuin is afgerond, worden de werkzaamheden in rest van het centrum opgepakt. Dit is het winkelgebied vanaf het Wilhelminaplein tot en met het Raadhuis. Op dit moment zoeken we een aannemer die deze werkzaamheden in het centrum gaat uitvoeren.

Meer informatie

Via de projectwebsite: nu.venlo.nl/centrumtegelen houden we u op de hoogte over de planning, bereikbaarheid en nieuwsberichten. Ook kunt u daar eenvoudig via het contactformulier uw vraag of reactie insturen.

Neem gerust contact met ons op

Uw contactpersonen voor dit project zijn Melle Bloemen en Veerle van der Aar. Neem gerust contact met ons op via centrumtegelen@venlo.nl of bel naar: 14 077.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 8 november 2023 om 09:53 op Nu Venlo