Werkzaamheden gas en elektra Centrum Tegelen

Kerkstraat Tegelen
Nieuws - maandag 6 mei 2024
Tekst
Foto
Leesduur 5 minuten

Vanaf maandag 13 mei worden er nieuwe gasleidingen en elektriciteitskabels aangelegd in het centrumgebied. De aannemer die de leidingen en kabels gaat leggen is BAM Middenwest en doet dit in opdracht van Enexis.

Zie onderstaand kaartje voor de werkgebieden (in het blauw):

Werkzaamheden Tegelen

Bereikbaarheid in het centrum 

Om het gas en de elektra aan te leggen wordt de bestrating opengemaakt en wordt er een sleuf gegraven waarin de gasleidingen en elektriciteitskabels worden gelegd. De straat wordt niet in één keer opengemaakt, maar er wordt gewerkt in vakken van ongeveer 20 tot 40 meter lang. Zodra de kabels en leidingen in een vak zijn aangelegd, wordt dit weer netjes dichtgemaakt en starten ze met het volgende vak.

Houd er rekening mee dat winkels en woningen tijdens de werkzaamheden tijdelijk minder goed bereikbaar kunnen zijn dan u gewend bent en dat u via een loopschot naar binnen of buiten moet. BAM Middenwest doet hun uiterste best om de overlast voor iedereen tot een minimum te beperken.

Planning werkzaamheden 

De aanleg van de kabels en leidingen start op maandag 13 mei en duurt naar verwachting tot medio juni. In het weekend wordt er niet gewerkt en zorgt de aannemer ervoor dat de sleuven zijn afgezet met dranghekken. 

Graven proefsleuven

In de week van 13 mei gaat de gemeente een aantal proefsleuven graven in het gedeelte van de Kerkstraat tussen de zijstraten Schoolstraat en Beijtelstraat. De reden hiervoor is dat de ondergrondse situatie van de riolering in kaart moet worden gebracht in dit gedeelte van de straat. We streven ernaar om de overlast tot een minimum te beperken. We danken u voor uw begrip.

Meer informatie

Op de projectwebsite van Centrumplan Tegelen houden we u op de hoogte over de werkzaamheden in het centrum via nieuwsberichten. Ook kunt u daar eenvoudig via het contactformulier uw vraag of reactie insturen.

Neem gerust contact met ons op

Uw contactpersoon voor dit project zijn Veerle van der Aar en Melle Bloemen. Neem gerust contact met ons op via centrumtegelen@venlo.nl of bel naar: 14 077.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 6 mei 2024 om 11:06 op Nu Venlo